Pliszé

A pliszéfüggöny az árnyékolók újabb generációjának tagja. Nevét a textil harmonikaszerű hajtásai miatt kapta. Széles típusválasztéka lehetővé teszi, hogy szinte az összes nyílászáró típusra és formára gyártható és felszerelhető legyen.

Anyagát tekintve készíthető fényáteresztő, fényvisszaverő vagy fényzáró textillel. A fényáteresztés mértéke a választott textil típusától függően változó. Szerkezetét tekintve sokféle megoldás választható. Lehetőség van egy ablakon belül kétféle, fényzáró és fényáteresztő textil kombinálására, vagy akár az egy szerkezeten belül lentről felfelé, illetve fentről lefelé történő mozgatásra. Lehet szabadon függő, vagy feszített kivitelű, így bukó-nyíló ablakokra is tökéletes megoldást biztosít. A textil az ablak előtt bárhol megállítható, így szabadon szabályozhatjuk a fény bejutását, illetve a beláthatóságot. Mozgatása történhet zsinórral, a szerkezetre erősített fogantyúval, nagyobb, nem elérhető magasságban történő szerelés esetén távnyitó rúddal. Nagy előnye, hogy összehúzott állapotban is kicsi a helyigénye. Mivel a szerkezet szélessége is csak 20-25 mm, így könnyedén szerelhető falcba, közvetlenül az üvegfelület elé, de ablakkeretre is csavarozható, vagy fúrásmentes konzollal is felrakható.

content_pictures_plisze_single

Egyedi formájú, ferde, íves, kör alakú ablakok esetén az árnyékolók közül talán a pliszé a legjobb választás. Még ha a tervezők és építészek nagy kihívás elé is állítanak minket, mikor árnyékolásra kerül a sor, a pliszé egy jól működő, az ablak formáját tökéletesen követő árnyékoló megoldás ilyen esetekben.

Igény esetén pliszéfüggöny is készülhet motoros mozgatással.

Ha kérdése van, keressen minket, segítünk!

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és környékén!