Roletta

A roletta a reluxa mellett az egyik legrégebben használt belső árnyékoló. Azonban a széles szín és szerkezet választék lehetővé teszi, hogy napjainkban is az egyik legkedveltebb árnyékolója legyen otthonunknak, munkahelyünknek. Kis helyigénye és egyszerű használhatósága teszi közkedveltté. A vásznakat tekintve válogathatunk a fényáteresztő, fényzáró, és különböző természetes alapanyagú textilek között.

A roletták működtetése történhet kézi vagy motoros mozgatással.

Gyöngyláncos mozgatású roletta esetén a szerkezet szélén lefutó gyöngylánc segítségével mozgatjuk fel-le a rolettát. A rolettát bármelyik magassági pontnál megállíthatjuk.

Rugós feszítésű roletta esetén a tengelyben elhelyezett rugó feszíti meg a textilt. A vászon alján elhelyezett fogantyú segítségével mozgatjuk a rolettát. Az ablak keretére kiakasztó kampókat szerelünk, amibe beakasztjuk a roletta alján lévő pálcát, így rögzítjük az árnyékolót. Ebben az esetben a roletta csak a felszerelt kiakasztók helyzetében állítható meg. Rugós roletta felszerelését tetőtéri, ferde síkú ablakok esetén ajánljuk.

Motoros mozgatású roletta esetén a tengelyben elhelyezett motor gondoskodik a roletta működtetéséről. Készülhet kapcsolós vagy távirányítós kivitelben, igény esetén központi vezérlésre is köthető.

A roletták lehetnek nyitott szerkezetűek, amikor a vászon a tengelyre tekeredik, melyet a két szélén konzollal erősíthetünk a mennyezetre, az ablak fölé vagy az ablak keretére. A konzolok között is többféle lehetőségből választhatunk, az egyszerű fehér műanyagtól a különböző fémszínű design konzolig. Lehetőség van fúrásmentes konzol használatára is. Ebben az esetben nem szükséges az ablakkeret megfúrása, a roletta a konzol segítségével a keretre akasztható.

Lehetőség van a roletta tengelyének elrejtésére is. Tokozott roletta esetében a tengelyt egy igényes kivitelezésű alumínium tok takarja. Szükség esetén kétoldalt a vászon lefutó sínben is mozoghat, így kizárhatjuk a fény bejutását fényzáró textil használatával.

content_pictures_roletta_2

Motoros mozgatású roletta kivitelezhető akár nyitott, akár tokozott szerkezet esetén is, mivel a mozgatásról a tengelybe épített csőmotor gondoskodik.

Ferde síkon, tetőterek ablakainál szintén alkalmazhatunk nyitott, vagy tokozott szerkezetet. Fontos tudni, hogy tok nélküli kivitel esetén, akár rugós, vagy gyöngyláncos mozgatásról van szó, a tengely konzolokkal együtt mért külmérete 4-5 cm-rel szélesebb, mint a rá kerülő vászon szélessége, így kétoldalt fényrésre kell számítani, ha a rolettát falcba, az üvegfelület elé szereljük.

Bemutatótermünkben válogathat a különböző vászon és szerkezet típusokból.

Ha kérdése van, keressen minket, segítünk!

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és környékén!