Raffroló

A raffroló, vagy más néven római roló a legjobban kihasználható árnyékoló szerkezet, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. Nagy előnye a rolettához képest, hogy míg rolettát csak az arra alkalmas vászon kínálatból tudunk készíteni, melyek nem igényelnek szegést, és megfelelő tartással bírnak, addig a raffroló szinte bármilyen függönyanyagból is elkészíthető, akár többféle anyag kombinációjával. A lehetőségek szinte korlátlanok.

Raffroló készíthető fényáteresztő textilből árnyékolás, vagy a beláthatóság megakadályozása érdekében, de sötétítés céljából bármilyen sötétítő vagy akár fényzáró textilből is. A hagyományos függönnyel ellentétben raffroló készítésénél nincs szükség a lefedésre szánt felületnél nagyobb mennyiségű textil megvásárlására. Leengedett állapotban a textil kifeszül az ablak előtt. Figyelni kell viszont arra, hogy felhúzott állapotban a lapolós gyűjtésnek köszönhetően nagyobb a helyigénye a legtöbb árnyékolónál. Fontos, hogy ha ablak, vagy ajtó fölé szereljük, a nyílászáró nyitásához elegendő helyet hagyjunk.

content_pictures_raff_single

A megvarrt függönyt tépőzár segítségével rögzítjük felül a szerkezethez, alul a felhajtásba rejtett súlylap segítségével feszítjük meg. A mozgatást gyöngylánc segítségével végezzük. Használhatunk keresztben merevítő pálcákat, melyek szabályosabb, rendezettebb fazont adnak a raffrolónak, de megoldható a felhúzás pálcák használata nélkül, így kevésbé rendezett, kicsit rakoncátlanabb végeredményt kapunk. A raffrolót szerelhetjük mennyezetre, konzol segítségével oldalfalra, vagy akár fúrásmentes konzol segítségével közvetlenül az ablakra vagy ajtóra.

Természetesen raffroló is készülhet motoros mozgatású kivitelben.

Bemutatótermünkben nyugodtan válogathat a különböző fényáteresztő, sötétítő függönyök kínálatából. Segítséget nyújtunk a választásban, az anyagmennyiség kiszámolásában, igény szerint természetesen a helyszíni felmérésben és a felszerelésben is.

Ha kérdése van, keressen minket, segítünk!

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és környékén!