Fényáteresztő függönyök

Amikor otthonunkban, irodánkban kültéri árnyékoló megoldást választunk, a belső tér is igényel „öltöztetést”. Egy könnyű, légies fényáteresztő függöny tökéletesen megfelel erre a célra, valamint a beláthatóságot is bizonyos mértékben gátolja. Bármilyen stílusról legyen is szó, egy sima egyszínű, vagy egy jól megválasztott mintás, színes függöny is üdítően hat a környezetre. Ebben az esetben is meg kell találni a bútorok, a fal színek, tapéták és a függöny közötti tökéletes összhangot. Amikor a helységben akár a bútorok, akár a fal már mintás, úgy célszerűbb egy színben harmonizáló, de egyszínű függönyt választani. Egyszínű, vagy színes, de minta nélküli helységbe bátran választhatunk mintás függönyt, biztos lehet benne, hogy feldobja majd környezetét.

Ha az ablakokon nincs külső árnyékolás, úgy a fényáteresztő függönyt kombinálhatjuk a belső térben is árnyékolókkal, rolettával, reluxával, pliszével egyaránt. Ezek az árnyékolók ügyesen megoldják az árnyékolást, így a fényáteresztő függönyre már csak a dekorációs feladat hárul. Maradhatunk a hagyományos, sötétítő függönnyel való kombinálásnál. Ilyen esetben is bátran lehet variálni a színekkel és mintákkal. A sötétítő függöny kétoldali elhúzásával keretet kap az ablak, egy felső drapériával pedig teljes lehet az összkép.

Alap esetben, mikor normál függönyt készítünk a fényáteresztő textilből, az ajánlott anyagsűrűség kétszeres, azaz a karnis szélességének dupláját kell vásárolnunk a választott textilből. A legtöbb fényáteresztő függönynél a gyártás során a magasságot határozzák meg. Általában 300 cm magasak, de sok esetben 180 cm és 260 cm is létezik egy-egy textilből, így kevesebb anyag vész kárba alacsonyabb belmagasság, vagy parapetig érő függöny esetén. A sötétítő és dekor textileknél más a helyzet, ezeknél az anyagoknál általában  a szélesség az adott, legtöbbször 140-150 cm, így egymás mellé varrt anyagcsíkokkal kell kalkulálni az anyagmennyiséget.

content_pictures_fenyat_single

Fényáteresztő textilből nem csak hagyományos függöny varrhatunk, raffroló, lapfüggöny is készülhet belőle.

Bemutatótermünkben nyugodtan válogathat a különböző fényáteresztő, sötétítő függönyök kínálatából. Segítséget nyújtunk a fazon kiválasztásában, a szükséges anyagmennyiség kiszámolásában, igény szerint természetesen a helyszíni felmérésben és a karnis, valamint a függöny felrakásában is.

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és környékén!