Reluxa

A reluxa régóta az árnyékolók egyik alap típusa. Általában alumíniumból készül, de napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a fából készült reluxák. A reluxa vízszintesen futó, elforgatható és felhúzható lamellákból áll, amelyekkel szabályozható a bejövő fény mennyisége és iránya. Az alumíniumból készült lamellák 25 vagy 16 mm-esek, nagy színválasztékban rendelhetőek. A szerkezet és a zsinórok színe a legtöbb esetben a lamella színéhez igazítható.

A fa reluxa lamellák 25 vagy 50 mm-es szélességben készülnek, különböző színű pácolással. A szerkezet színe a választott lamella színéhez igazítható. Fontos tudni, hogy a fa viselkedéséből és a pácolásból adódóan a különböző gyártási folyamatok során készült termékek színben eltérhetnek, így a színválasztás során látott színmintától ha minimálisan is, de eltérő lehet a kész termék. Fa reluxa esetén arra is figyelni kell, hogy a lamella vastagságából adódóan felhúzott állapotban jelentősen több helyet foglal el alumínium társánál.

content_pictures_reluxa_single_1

A lamellák forgatása forgatópálcával történik, zsinórral felhúzhatók. Bukó-nyíló, vagy ferde síkú ablakok esetén feszített kivitelben is készíthető, ebben az esetben a lamellák kétoldalt az ablak aljához rögzített damil szálon futnak, így akadályozva meg a reluxa elmozdulását a síkból. Szerelhető falcba, közvetlenül az üvegfelület elé, vagy az ablak keretére.

Falcba történő szerelés esetén javasoljuk az úgynevezett Isoline reluxa használatát. Ennek a típusnak nagy előnye a hagyományos társával szemben, hogy a felső sín kialakítása miatt jobban befekszik az üvegfelület elé, minimálisan áll csak ki az ablak síkjából. Az Isoline reluxa gyöngyláncos mozgatással készül.

content_pictures_reluxa_single_2

A reluxa nagy előnye, hogy a külvilágtól nem zár el teljesen, a lamellák optimális szögbe állításával megmaradhat a kontaktus a külvilággal, a beláthatóság mégis korlátozódik. Nagy színválasztékának köszönhetően otthonunkban is jól használható, de irodák, munkahelyek árnyékolására is az egyik legjobb megoldás lehet.

Ha kérdése van, keressen minket, segítünk!

Ingyenes helyszíni felmérés Budapesten és környékén!